Sidor

lördag 8 december 2012

Fler arbetstillfällen i Arbrå idag jämfört med när Sandvik lade ner 2009!

PRESSMEDDELANDE:

2012-12-07

Fler arbetstillfällen i Arbrå nu jämfört med innan Sandviks nedläggning!

I mars 2009 kom beskedet att Sandvik i Arbrå varslade 53 personer om uppsägning. Många såg en mörk framtid gå till mötes. För att undersöka näringslivets utveckling i Arbrå efter nedläggningen av Sandvik besökte i dag riksdagsledamot Lars Beckman och Mattias Ekström, ordförande i Moderaterna i Bollnäs, Arbrå Industricenter för en rundvandring på området och träffa näringslivschef Peter Eriksson som berättade om näringslivets utveckling i Arbrå efter Sandviks nedläggning.

- Idag är det fler som arbetar i Arbrå inom Sandviks område än vad det var när Sandvik lade ner 2009. Det visar att när det gamla försvinner så kan ny företagsamhet växa fram tack vare samspelet mellan driftiga entreprenörer och omgivande samhälle. Den kommunala näringslivsenheten i Bollnäs har varit mycket aktiv i att skapa förutsättningar så att den positiva utvecklingen kommit till stånd, säger Beckman i kommentar till besöket.

- Det är mycket som talar för att den positiva utvecklingen i Arbrå kommer att fortsätta de kommande åren tack vare att det finns ett stort antal mindre företag som växer och samverkar med varandra, avslutar Beckman.
Riksdagens Utredningstjänst (RUT) har på uppdrag av riksdagsledamot Lars Beckman nyligen presenterat en rapport där det framgår att utanförskapet i Gävleborg minskat med närmare 2800 personer mellan åren 2010 och 2011. Sedan 2006 har utanförskapet i Gävleborg minskat med 10 000 personer.

 
Kontaktuppgifter:


Lars Beckman (M)

Riksdagsledamot Gävleborgs län

070 – 361 36 96

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer: