Sidor

tisdag 28 maj 2013

s styrda Hofors betalar 3 miljoner till en hamburgerkedja för att de ska få sälja hamburgare! Samma kommun har inte råd att förbättra för nattis!

GD avslöjar att s styrda Hofors betalar en hamburgerkedja 3 miljoner för att de ska kunna sälja hamburgare i Hofors.

Samtidigt har kommunen inte råd med att förbättra för nattis skriver Arbetarbladet.

Arbetarbladet skriver;

När kommunen beslutade att lägga ner sin egen förskola med dygnet-runt-omsorg tog Marianne Olofsson och hennes kollega beslutet att starta eget. Det privata Nattiset Rävlyan har sedan starten varit populärt och har hela tiden behov av att utöka. Men en sammanslagning av två radhus på Borgvägen som krävs för att förskolan ska kunna ta emot fler barn än i dag har politikerna i miljö- och byggnadsnämnden sagt nej till.

– Svaret är att stadsplanen behöver ändras och att det förutom att det tar ett år kostar ett par tusen kronor och för oss är det mycket pengar, säger Marianne Olofsson.

När hon nu hör att kommunen betalar 3 miljoner kronor för att Burger King ska etablera sig på orten känner hon sig irriterad. Dessutom har allt planarbete fått högsta prioritet för att det ska bli klart redan i höst.

– Det är arbetstillfällen så det är väl i och för sig inget fel, men vi bidrar ju faktiskt också med det. Vi gör så att föräldrar kan jobba skift på Ovako och på så vis kan stanna kvar i Hofors. Men vi får inte ens bidrag för att ha nattverksamhet, den kostnaden får vi stå för helt själva. Det retar mig lite, säger Marianne Olofsson.

Inga kommentarer: