Sidor

torsdag 1 december 2016

Det nya hårda kalla Sverige som Aftonbladet kampanjade för i valrörelsen 2014 har tyvärr blivit verklighet för många med en funktionsnedsättning och behov av assistans. Stor manifestation i Gävle på lördag! Du kommer väl?

På lördag kommer Nya Moderaterna i Gävle att ansluta till RBU omfattande manifestation i Gävle där man protesterar mot de kraftiga neddragningarna i stödet till funktionsnedsatta som v mp och s har gjort i ffa LSS - den personliga assistansen.

I Gävle pågår manifestationen klockan 12-15 och du möter oss moderater i anslutning till RBU manifestation.

RBU skriver på sin hemsida om manifestationen:


Manifestation för assistansen och övriga LSS-insatser på gator och torg. På internationella funktionshinderdagen lördagen den 3 december kommer RBU att tillsammans med många andra genomföra manifestationer över hela Sverige. Parollen är Assistans är frihet! Rädda LSS! och manifestationen tar sin utgångspunkt i tre krav:

  • Nödstopp för indragna assistansbeslut! Inga fler indragna assistansbeslut innan konsekvenserna av Försäkringskassans förändrade behovsbedömningar har analyserats.
  • Stärk LSS men inte på bekostnad av personlig assistans! Vi vägrar låta olika insatser och grupper ställas mot varandra. LSS behöver utvecklas och förbättras men vi accepterar inte att det ska ske genom nedskärningar i personlig assistans. Ta bort besparingsdirektiven ur utredningen.
  • Sluta förtala assistansreformen! Talet om fusk är förödande för alla som berörs av personlig assistans och övriga LSS i sin vardag. Politiker och myndighetsföreträdare måste hålla sig till bekräftade fakta och inte prata om fusk med hänvisning till uppskattade mörkertal.

Utöver dessa budskap är det fritt för alla att uttrycka vilka budskap man vill som syftar till att stärka rätten till personlig assistans och övriga insatser i LSS.

För att genomföra detta praktiskt har vi startat en facebookgrupp för att kunna samordna aktiviteter och kommunicera med varandra. I gruppen skapas ett evenemang för varje deltagande ort där diskussioner om genomförandet kan hållas. Information kommer också att publiceras löpande här på vår web samt RBU:s facebooksida.

Under tiden vi planerar för den 3 december vill vi påminna om att du kan förgylla din profilbild i sociala medier genom att addera kampanjsymbolen.

Vi hoppas att vi blir riktigt många som trotsar mörker och kyla den 3 december. Vi har ett viktigt budskap!

Inga kommentarer: